Tuesday, January 22, 2013

NYC Restaurant Week basladi !

2012’de yine NYC Restaurant Week vesilesiyle Mr.C ile gittigimiz Capital Grill’de yedigimiz Steak sonrasinda, bu seneki NYC Restaurant Week i dort gozle bekliyordum. Bilmeyenler icin kisaca aciklamam gerekirse, 14 Ocak – 8 Subat arasinda gerceklesecek bu organizasyonla amaclanan New York’daki kaliteli ve pahali olan restoranlarin menulerini ,uygun fiyatlar ile daha genis kitlelerin tadabilmesini saglamak.

Biz de firsat bu firsattir diyerek iki arkadasimiz ile birlikte, ilk aksam yemegi duragimiz olarak Hakkasan’i belirledik. Oncelikle mekanin dekorasyonu muhtesem,1021 metrekarelik alan, beyaz mermer kapli duvarlar, Cin motifleri ile bezenmis paravanlar ile masalarin yerlestirildigi kucuk bolumlere ayrilmis. Isiklandirma los ama basarisiz orneklerinde yasadigimiz gibi menuyu okumakta herhangi bir zorluk cekmiyoruz.  

Small Eat olarak ben Steamed dim sum platter, Mr.C Hakka fried dim sum platter aldi. Icerisinde karides, ordek, deniz taragi olan bu dumplingler muhtesemdi. Ana yemek olarak ise Stir-fry beef tenderloin in Sha Cha sauce with ginger and Chinese celery aldik. Sigir filetosu da Michelin yildizli bir restorandan beklenen lezzet ve kalitedeydi.
Dim Sum Platter
Hakkasan’a giderken otantik bir Cin restorani beklentisi icerisinde olmamak lazim, hem iceri girerken sizi karsilayan ince uzun boylu hostesler, hem mekanda calan muzikler, hem de tatli olarak gelen fistik ezmeli parfe ile daha cok hedef kitleyi goze alan bir restoran.

Iyi ve guler yuzlu servis elemanlari ile sonucta Hakkasan deneyimi cok guzeldi ,fakat kizarmis ordegin 59USD oldugu (ki bu menudeki en pahali ana yemek degil) bir restorana gore fiyat kalite dengesine bakildiginda tercih edilebilir degil bence.


* Fotograf icin Sadik Aydin Photography’e tesekkurler.  

No comments:

Post a Comment